Børn/unge med overbelastningssymptomer i nervesystemet

En travl hverdag, udfordrende livsvilkår, traumer, mobning, mv. påvirker nervesystemet til at være i kamp/flugt beredskab. En krop der i længere tid er oversvømmet med stresshormoner fortæller at den ikke længere kan holde til det pres den er udsat for. Symptomerne kan være smerter, ensomhed, mistrivsel, aggressioner, katastrofetanker, skoleværgring og angst mm.

Jeg har en neurofysiologisk tilgang til mental sundhed. Viden om det autonome nervesystem er essentielt i indsatsen omkring børn og unges trivsel. Kroppens fysiologiske reaktioner som kvalme, ondt i maven og hovedpine kan behandles via kroppens ”eget apotek” dvs. de positive stoffer kroppen selv producerer. Jeg arbejder med at give børnene/ de unge søhestemad: ”puls op”-bevægelse, berøring og bevægelighed.

De fysioterapeutiske handlemuligheder og indsatsen planlægges sammen med barnet/familien. Behandlingen vil udover behandling i klinikken inddrage hele familien med viden og egen-aktivitet i hverdagen.

I 2020 er jeg sammen med 7 andre fysioterapeuter i Danmark blevet udpeget og efteruddannet til at samarbejde med Veterancenterets børnegrupper i relation til børn i PTSD ramte familier.

Se mere her:

  • www.Pernillefys.dk

  • www.Søhestemad.dk

  • Bogen: Børn, stress og søhestemad /Pernille Thomsen (2020)

  • Bogen: Du skal huske at fodre din søhest / Pernille Thomsen og Charlotte Bjerregaard (2019)